MENU

Serious Game: Mind Me3

Note: Als het filmpje niet wilt starten vanwege een foutmelding klik dan hier

Dit project stond in het teken van een prototype van een narratieve game maken een game met een achterliggende gedachte: een Serious game.Samen met Samir Aiddouch, Ben Sijben, Richard Verwijmeren en Jasmijn de Goede heb ik gewerkt aan Mind Me3. Onze doelgroep de 5VWO’ers gaven ons het onderwerp ‘Stress’.   

Na het onderzoeken zijn we tot de conclusie gekomen dat de  5VWO’ers geen balans hebben met het plannen van leuke dingen en huiswerk. Bij het ontwikkelen van het concept was de ‘ 3 ikken’ theorie een belangrijk onderdeel. Deze theorie wordt gebruikt om jezelf beter te kunnen begrijpen en om zelf te beslissen welke keuzes je het beste kan maken. De ‘3 ikken’ theorie bestaat uit: Kind, Kritisch en Volwassen. Gezamenlijk maken ze jou, oftewel je ‘ik’. In de game vertellen ze eigenlijk alle 3 hun meningen en moet de hoofdpersoon ze duidelijk maken dat ze elkaar nodig hebben. Ze hebben onderling verschillende dilemma’s die enkel op te lossen zijn door voorwerpen die te vinden zijn bij een andere ik.

De speler belandt hierzelf tussenin tijdens een dagdroom en hij zit vast totdat hij alle situaties heeft weten op te lossen. Overigens zijn de 3 “ikken” geen personen maar eilanden in de game. Daarnaast hebben ze ook nog hun eigen audio. Ze zijn verschillend, maar toch is het merkbaar horend dat ze toch iets met elkaar gemeen hebben. De game bestaat uit 4 eilanden met in het midden de ‘ik’ eiland die de eilanden met elkaar verbind. In de game moet je de de juiste voorwerpen bij de objecten plaatsen Deze objecten zijn situaties van de ‘ik’ persoon hierbij word er een verhaal verteld, overigs worden er ook verhaaltjes/ tips gegeven bij de voorwerpen. Het is aan de speler om de juiste combinaties te maken. Echter kan hij maar maximaal 3 voorwerpen met zich meedragen en kan hij ook foute combinaties maken. Bij het maken van een combinatie krijg je een puzzelstukjes en na ze allemaal te hebben verzamelt kun je door de deur terug naar de echte wereld.

Bij dit project ben ik vooral bezig geweest met het concept, audio en het verhaal.